Son Haberler
Anasayfa » HABERLER » ŞAMPİYONA MEMELEKETİNDE KRALLAR GİBİ KARŞILAMA.

ŞAMPİYONA MEMELEKETİNDE KRALLAR GİBİ KARŞILAMA.

logo ASKF

sampiyona_memleketinde_krallar_gibi_karsilama_h27586

Şampiyona memleketinde krallar gibi karşılama!

Avrupa Şampiyon olan Ampute Futbol Milli Takımı’nın file bekçisi Selim Karadağ, memleketi Malatya’ya geldi. Havaalanında coşkulu kalabalığın davulla zurnayla karşıladığı Milli oyuncu, “6 ay önce biz bu işe başladığımızda birer kartopuyduk, ailelerimiz ve bizler vardık. Şimdi geldiğimiz noktada, dünyada 130 ülkede şampiyonluğumuz birinci haber olarak yer aldı. Bizim başarımız, anaların, kardeşlerin, ablaların, abilerin, dedelerin, ninelerin duasıyla oldu.” diye konuştu.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen (EAFF) Avrupa Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza atarak şampiyon olan Ampute Milli Takımı’nın Malatyalı kalecisi Selim Karadağ memleketinde coşkulu şekilde karşılandı. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyespor ve Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun yer aldığı karşılama töreninde çok sayıda öğrenci, Milli oyuncunun annesi ve kardeşleri yer aldı.

İYİ BİR MALATYALIYIM
Havaalanında gazetecilere konuşan Ampute Futbol Milli Takımı’nın kalecisi Selim Karadağ, kendisini karşılamaya gelen coşkulu kalabalığı görünce duyduğu heyecanı şöyle dile getirdi: Bütün samimiyetimle şunu söyleyebilirim. Beni karşılamaya gelen coşkulu kalabalığı görünce duyduğum heyecan, Avrupa Şampiyonu olduğumuz gün ki duyduğum heyecanın aynısı oldu. Ben Malatyalıyım, iyi bir Malatyalı olduğuma da inanıyorum. Zaten bunu eminim herkes “44” numaralı formayı giyiyor olmamda anlamışlardır. Birleştirici bir güç olarak çok güzel başarılara imza attık. 6 ay önce biz bu işe başladığımızda birer kartopuyduk, ailelerimiz ve bizler vardık. Bismillah ile çıktığımız yolda çok şükür Allah’ım verdiğimiz emeklerin karşılığını boşa çıkarmadı. Yola çıkarken biz Türk halkının hiç bir başarıyı ve emeği göz ardı etmeyeceğini biliyorduk. Halkımız her zaman yanımızda olur. Bunun sonucunda da geldiğimiz noktadan çok, dünyada 130 ülkede şampiyonluğumuz birinci haber olarak yer aldı. Avrupa’nın birçok büyük gazetesi manşetine taşıdı.”

DUALARLA ŞAMPİYON OLDUK
44 numaralı formayı seçmesiyle ilgili yaşadığı anıyı paylaşan Selim Karadağ,”Bu başarıları gösterirken de ilimizi temsil ediyor olmakta benim için ayrı bir gurur kaynağıydı. Çünkü maçtan önce beni forma numaram için aradıklarında sormuşlardı; kaç numaralı formayı giymek istersin? Bilindiği üzere kaleciler genelde 1 numarayı tercih ederler, ben o gün “44” numara olmasını istedim. Ben Malatyalıyım, mutlaka bu rakam forma numaram olacak. Bugün görüyorum ki; çok doğru bir karar vermişim. Malatya’daki tüm dostlarıma, yakın arkadaş çevreme, karşılamaya gelen değerli öğretmen ve öğrencilere, ilimizin önde gelenlerine çok teşekkür ediyorum. Zaten ilerleyen günlerde bazı konularda ilgili görüşmelerimiz olacaktır. Bizim başarımız, anaların, kardeşlerin, ablaların, abilerin, dedelerin, ninelerin duasıyla oldu. Bizler dualarla şampiyon olduğumuza inanıyoruz. Omuzlarımıza sorumluluk yüklendi. Bu misyonu en iyi şekilde değerlendirip en güzel şekilde ülkemize hizmet edeceğimize inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇAKIR MİLLİ SPORCUYU KABUL ETTİ
  Havalimanındaki karşılamanın ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, milli sporcuyu makamında kabul etti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, milli sporcuyu tebrik ederek, “Malatya ve Türkiye’mizi temsil ederek, Türkiye’yi sevince boğdular. Futbolda üst üste gelen başarısızlıkları, burukluğumuzu, tüm Türkiye’nin burukluğunu ortadan kaldıran, hepimizi gururlandıran bir tabloyu hep birlikte yaşadık. Şampiyonluk sonrası hepimizi büyük bir sevinç yaşadık. Allah hepsinden razı olsun. Selim’de belediyemizin bir ekibi, bu belediyemiz ve Malatya’mız adına gurur verici. Kısıtlı imkânlarla çok ciddi mücadele ettiler.” diye konuştu.

 

Hakkında admin

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Scroll To Top