Son Haberler
Anasayfa » HABERLER » FEDERASYONUMUZUN 14. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI.

FEDERASYONUMUZUN 14. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI.

logo ASKF

       Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 14’ncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Seyfullah Özdemir, tek listeyle girdiği seçimde yeniden MASKF başkanlığı görevine seçildi.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi Burak Karaca Eğitim Salonunda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula; TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, idareciler, kulüplerin yöneticileri katıldı.

IMG_0823
       Gazeteci İbrahim Göçmen’in divan başkanlığını yaptığı Olağan Genel kurulda konuşan divan kurulu başkanı İbrahim Göçmen, kurumsal anlamda Malatya’nın en sağlıklı büyüyen ve gelişen kurumunun kongresini yaptıklarını ifade etti.
Göçmen, amatör sporunun Türkiye ve dünyada olduğu gibi özellikle insanların A, B, C siyaseti ve inancının dışında, harç görevi üstlendiğini, amatör sporun önemli olduğunu ve amatör spor kulüplerinin kutsal bir görev üstlendiklerini söyledi.

     MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya amatörüne gönül vermiş insanların çoğunluğunun katılımıyla kongrelerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Öyle zamanlardan geçtik, öyle yerleri gördük ki çok az insanla çok şaşalı genel kurul yapıldığını da biliyoruz ama ben genel kurulumuzda kulüp başkanlarımızı ve onların delegelerini gördüm. Sizlerle onur ve gurur duyuyorum. Sizlerle bu görevi paylaşmaktan zevk duyuyorum. Malatya amatörleri çok zor bir iş yapıyor. İnsana yapılan yatırım devletin ve hükümetlerin görevi olmasına rağmen bunu en iyi şekilde sizler yapıyorsunuz” dedi.

      2014 yılında gerçekleştirdikleri seçim sonrası 2017 yılında da Olağan Genel Kurulu’nu yaptıklarını hatırlatan Özdemir, şunları söyledi: “Sizler için birçok hizmetlerde bulunduk. Bu hizmetlerimize devam edeceğiz. Amatör spor kulüplerinin çok büyük sorunları var. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi tesis sorunuydu. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz,        Malatya Büyükşehir Belediyemizin büyük hizmetleri sonucunda Malatya’da tesis noktasında çok önemli bir yere geldik. Bölgede ampute ve görme engelli sporcular için bir saha bulamazsınız, Malatya’da sahamız var. Yeşiltepe’de spor kompleksi yapıldı. Valimizin, gençlik sporun ve belediye başkanımızın bu konuda bir takım çalışmaları var. En büyük hizmetlerden bir tanesi amatör evlerinin yapılmasıdır. Çünkü kulüplerimiz çok dağınık yerlere gitti. İş hanlarının katlarında kiralık olarak, sağlıksız bir şekilde bu işleri yürütüyorlar. Yeşiltepe’de yerimiz mevcut. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz o yeri bize tahsis etti ama proje aşamasındayız. Projemiz bittiğinde, eğer bunun mali desteğini de hazırlarsak, amatör evlerini Malatya’mıza kazandırmak istiyoruz. İlk hedefimiz 3 yıl içerisinde bu hedefimizi gerçekleştirmek olacak.”

IMG_0811
         Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya amatörüne büyük destekler verdiğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göreve geldiği günden bu yana amatörlere karınca kararınca yeterli mi değil ama bizlere destek veriyor. 300 milyara yakın bir malzeme temini yaptılar. Tahmin ediyorum ki en kısa sürede büyükler ligine başlamadan bu malzemeleri temin ederiz. Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ın girişimleri sonucu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne malzemeleri gönderdiler. Bir takım eksikler var, TFF Bölge Müdürümüz Fahrettin Eserdi, Ankara’da bu eksiklerin giderilmesiyle ilgili bir çalışma yaptılar, sağ olsunlar en kısa sürede bu malzemeleri amatörlerimize dağıtacağız. Eşofman, çanta ve tişört müdürlüğümüze geldi. Malatya Büyükşehir Belediyemizden ise futbol kulüpleri için krampon ve futbol topu, özel branşlar içinse alınacak malzemeleri de en kısa zamanda temin edeceğiz. Yeşilyurt Belediyesi’ne amatörlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Hacı Uğur Polat başkanımız amatörlere büyük hizmetler yaptı. Yeşiltepe’deki 2 nolu sahanın tribününü yaptı. Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından oradaki 2 katlı binanın yapılması akabinde gençlik spor diğer 2 sahayı yaptı. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat yeni bir çalışma daha yapıyor. Yeşilyurt İlçesine bağlı kulüplerimizle ilgili bir çalışma yapıyor, ilçeye bağlı kulüplere çeşitli malzeme yardımları olacak.”
       TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir’e görevinde başarılar dileyerek, amatör spor kulüplerinin gönüllü çalışan insanlara sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.
Eserdi, Özdemir’in önemli bir görev üstlendiğini kaydederek, “Seyfullah başkan önemli çalışmalar yaptı. Bu işlerde profesyonel çalışan, nemalanan, maaş alanlar bu kadar ciddiyetle iş yapmıyor. Buranın hiçbir neması, ücreti, maaşı yok. Madalyası ya da kupası yok ama arkadaşlarımız burada amatörler adına fedakarlık yapıyorlar, sizlerin işini yapıyorlar” dedi.

IMG_0806

       Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen de Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman Malatya amatörünün yanında olduklarını ifade etti.
Dağdelen, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ile düzenli olarak istişarelerde bulunduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Her gün bir aradayız. Malatya amatörünün problemleri nelerdir, neler yapılmalıdır, antrenör sorunları nelerdir, neler yapılması gerekir bunları görüşüyoruz. Biz amatörün çocukluktan beri içerisindeyiz. Sizlerin dertleri ve sorunlarını iyi biliyoruz. Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimiz ile diyalog içerisindeyiz. Malatya’da yaklaşık 10 yıldır herkes elini taşın altına koyuyor. Gelecek 5-10 yılda Malatya’mız sporda çıtasını yükseltecektir. Tesiste önemli adımlar atıldı ama yeterli değil.”

IMG_0805
       Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun mevcut başkanı Seyfullah Özdemir tek listeyle girdiği seçimde, bütün delegelerin oyunu alarak, yeniden başkanlığa seçildi.
       MASKF’nin 14’ncü Olağan Genel Kurulu’nda Seyfullah Özdemir başkanlığındaki MASKF yönetimi şu isimlerden oluşuyor:
“Kahraman Fırat, İbrahim Rıfat Türkmen, Aziz Yiğit, Adnan Fırat, Nurettin Uçar, Erol Akdeniz, Muharrem İçen, İsmet Biratlı, Sedat Turgut, Sedat Kayış, İbrahim Coşkun, Sezai Köroğlu, Erkan Van, Ergin Turan ve Cengiz Akay.”

Hakkında admin

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Scroll To Top