Son Haberler
Anasayfa » HABERLER » İLK YARDIMCI PERSONEL EĞİTİMİ BAŞLADI.

İLK YARDIMCI PERSONEL EĞİTİMİ BAŞLADI.

logo

İlk Yardımcı Personel Eğitimi Başladı

          Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu arasında 10 Mart 2016 tarihinde imzalanan İlk yardım Eğitimi işbirliği protokolü kapsamında futbol müsabakalarında görev yapmak isteyenlere ilk yardım eğitimi verilmeye başladı.

     Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında uzman doktorlar, kursiyerlere eğitim verdi.

     Eğitim öncesi açıklamada bulunan MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, bu eğitimi çok önemsediklerini dile getirdi.

     Amatör maçlarda sağlıkçıların önemli olduğunu dile getiren Özdemir, “Bundan önce çok güzel hizmetler aldık. Onun için sizlerden de bu konuyu önemsemenizi istiyoruz. Sizler bizim dördüncü kuvvetimiz olacaksınız. Sizlerle beraber bir taban birliği daha oluşacak. Onun için görevli arkadaşlarımızın verdiği bilgileri en iyi şekilde almanızı istiyoruz çünkü yarın sahalarda görev alacaksınız. Bu görevlerde de oradaki sporcularımızın sağlığı söz konusu olduğu için bu eğitimi çok önemsiyoruz” dedi.

     İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü kapsamında, 81 ilde düzenlenecek ilk yardım eğitimleri ile yetiştirilecek sağlıkçılar TFF’nin organize ettiği 100 bin civarında amatör futbol müsabakasında ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı Federasyonlarda organize edilen tüm spor müsabakalarında görev yapacak.

İlk Yardımcı Personel Eğitimi Başladı 1

Hakkında admin

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Scroll To Top