Son Haberler
Anasayfa » HABERLER » KİRAZ FESTİVALİ FUTOL TURNUVASI BAŞLADI.

KİRAZ FESTİVALİ FUTOL TURNUVASI BAŞLADI.

logoturnuva-2

Malatya’da, Kiraz Festivali Futbol Turnuvası düzenlenen törenle başladı.

  Yeşilyurt Belediyesi’nin katkılarıyla, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) tarafından Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında düzenlenen futbol turnuvası başladı.

  Yeşiltepe Stadı’nda düzenlenen açılış törenine; Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ve MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir’in yanı sıra spor taban birliklerinin temsilcileri katıldı.

  Açılış töreninde konuşan Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali’nin bu yıl 20’ncisinin düzenlendiğini anımsatarak, “Bu turnuvayla birlikte Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali’nin de başlangıç vuruşunu yapmış olacağız. Daha önce sportif anlamda etkinliklerimiz oluyordu. Özellikle Güreş müsabakalarına ev sahipliği yapıyorduk. Bu yıl sportif etkinliklerimiz daha kapsamlı oldu. Çünkü bir artık Malatya’nın yarısı olduk. Bu nedenle gerek festivalimizin gerekse de spor müsabakalarımızın bu hedefe yönelik yapılması gerekiyor. Dolayısıyla bu sene festivalimizde sadece sportif faaliyetlerimiz olmayacak. Sportif faaliyetlerimizin yanında sünnet şenliğimiz, mevlidimiz ve 10 ailemizin düğünü de olacak” dedi.

  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Yeşilyurt Belediyesi olarak sadece futbol değil, amatör sporların hepsini destekleyeceklerini belirtti.

  Uğur, amatör spor branşlarını destekleyeceklerini kaydederek, “Amatör spor kulüplerimizi desteklememiz lazım. Geçmiş yıllarda festival çerçevesinde çok kapsamlı spor müsabakaları olmamış. Bu sene bir başlangıç olarak futbol turnuvasını festivale dahil ettik. Bundan sonraki festivallerde de bunu devam ettirmemiz lazım. Belki de yayarak devam ettirmeliyiz. Diğer spor dallarını da buna dahil etmeliyiz” şeklinde konuştu.

  Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen de, geçmiş festivallerde sadece güreş alanında etkinliklerin düzenlendiğini ifade ederek, bu yıl yapılacak olan festival kapsamında futbol turnuvasının da yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a futbol turnuvasına destek verdikleri için teşekkür eden Dağdelen, festival kapsamında düzenlenen futbol turnuvasını bir başlangıç olarak gördüklerini ve salon sporlarında da bu tür etkinliklerin düzenlenmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

  MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ise, Yeşilyurt Belediyesi’ne futbol turnuvasına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

  Özdemir, Yeşilyurt Belediyesi’nin destekleriyle Malatya’da ilk defa futbol turnuvası düzenlediklerini kaydederek, “Festival kapsamında ilk kez bir turnuva düzenliyoruz. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a amatör spor kulüplerimize göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımızın göstermiş olduğu bu teveccühü karşılıksız bırakmayacağız” diye konuştu.

  Yapılan konuşmaların ardından turnuvanın ilk karşılaşmasının başlangıç vuruşu yapıldı. Turnuvanın başlangıç vuruşunu Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat gerçekleştirdi.

  Turnuva 21 Haziran’da sona erecek. Turnuvada birinci olan takıma bin 500 TL, ikinci olan takıma bin 250 TL, üçüncü olan takıma ise bin TL ödülü verilecek. Ayrıca bütün futbolculara eşofman hediye edileceği kaydedildi.

 

Hakkında admin

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Scroll To Top